Pompoensoep Michelinster receptuur Het Roode Koper
RESERVEREN
Nederlands

Pittige pompoensoep

Thuis koken en genieten op sterrenniveau? Onze Michelinsterchef Dennis van den Beld deelt graag met u de receptuur van zijn schuimige pompoensoep, een heerlijk pittig voorgerecht. 

Ingrediënten

Indien u de soep serveert in de pompoen, gebruik dan 1 pompoen per persoon. Schenkt u de soep uit op een klein diep bord dan is het recept geschikt voor 4 personen.

1 flespompoen •  1 dl witte wijn • 2 dl kippenfond • 1 stengel sereh • ½ rode peper, fijngesneden • 2 dl melk • 100 gr boter • scheutje sushi azijn • 1 groene appel, geschild en in dunne reepjes gesneden • 50 gram pinda’s • 100 gram crème fraiche • 1 ui • 1 theelepel five spice kruiden • 50 gram pompoenpitten • wat takjes groene kruiden zoals kervel en bieslook.

Bereidingswijze

Pompoensoep: snijd de pompoen door de helft en ontdoe ’m van de pitten. Het onderste deel van de pompoen kort koken in water om vervolgens de binnenkant uit te lepelen. Uit deze uitgeholde pompoen zullen we straks de soep serveren. • Datgene wat u uitsnijdt, apart leggen; dat gebruiken we later voor in de soep. Van het andere deel van de pompoen: haal de schil eraf, snijd hem in blokjes. • Pel de ui en snijd deze ook in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan; bak hierin alle stukjes pompoen en ui totdat ze iets gekleurd zijn; blus het af met de witte wijn en kippenfond en doe er daarna de sereh stengel en de rode peper bij. • Laat dit pruttelen tot de pompoen gaar is. • Als de pompoen gaar is, voegt u de boter toe en staaft u dit met de staafmixer op. Terwijl u staaft, giet u er de melk bij, klein beetje sushi azijn voor de frisheid in het gerecht en maak het op smaak met een beetje zout. Houd de soep mooi schuimig.

Crème five spice: sla de crème fraiche op met wat zout en de five spice kruiden.

Pinda crunch: hak de pinda’s grof.

Serveren: zet het onderste deel van de pompoen in een bord en garneer hierin de pinda crunch, de crème fraiche, de groene appel en kruiden en wat pompoen pitjes. Pak met de lepel wat schuim van de bovenkant van de soep en doe dit mooi in de pompoen, giet de rest van de soep aan tafel erbij.

BON APPETIT!

Meer gerechten van Dennis van den Beld thuis koken? Ook de receptuur van venkelsoep met Hollandse garnaal geeft hij prijs aan u.