Wandelen vanaf Landgoed Het Roode Koper Relais & Chateaux
RESERVEREN
Nederlands

De natuur ontdekken

Het Roode Koper wordt omringd door het Leuvenumse Bos, een groot natuurgebied met mysterieus bos, stuivend zand en geurende heide. Dwars door dit bos kronkelt de langste beek van de Veluwe. Je kunt hier urenlang ronddwalen en de prachtige natuur ontdekken. Het bos is rijk aan wilde zwijnen, edelherten, dassen en vossen. Langs de beek kan de prachtige ijsvogel worden gespot. Wij wensen u een prettige wandeling!

Vanaf het hotel: 8, 9, 15 km.

De Fonteinbergroute (wit, 9 km) is een prachtige boswandeling in zeer afwisselend gemengd bos dat rijk is aan dieren, waaronder reeën, wilde zwijnen en spechten.
De Leuvenumse Beek-route (groen, 15,5 km) is een lange rondwandeling die het beekdal laat zien en de afwisselende bossen er omheen. Duur: circa 3 uur.
De Tafelbergroute (bruin, 8 km) is tamelijk zwaar vanwege het mulle zand maar deze stuifzandroute is ieder jaargetijde een ware belevenis.

op pad met de natuurgids

Voor de beste wildspot-plekken adviseren wij u een vroege ochtendwandeling te maken met onze natuurgids. Grote kans dat u oog in oog komt te staan met een roedel herten of een familie wilde zwijnen. Ook vertelt natuurgids Gerrit Rekers u alles toe over de flora en fauna van het bos. Tarief: € 70,00 per uur.
Wilt u een wandeling met de natuurgids boeken? Informeert u ons dit bij uw kamerreservering. 

vanaf het hotel: twee korte routes

Een korte wandeling vanuit het hotel maken? Direct vanaf het landgoed starten twee leuke routes. De Koopmansbosroute (rood) van 2 km. loopt langs de vochtige, lommerrijke oevers van de Leuvenumse Beek. De Roode Koperroute (blauw) van 5 km is een afwisselende wandeling door het loofboomrijke bos, langs de Leuvenumse Beek en het ‘watervalletje’ bij De Zandmolen.

 

4 seizoenen genieten

In de natuur heeft elk seizoen haar eigen charme. Het gehele jaar is het genieten van afwisselende geuren, kleuren en geluiden: van de kleurrijke herfst en de stilte in de winter tot frisgroene bomen in het voorjaar en uitbundig vogelgezang in de zomer. Ieder jaargetijde beleeft u de natuur weer op een andere manier.

omgeving harderwijk 4-9 km

De Cyriasische Veld-route (roze, 4 km) is landschappelijk een fraaie route. Het Cyriasische Veld is een droog heidegebied met struik- en kraaiheide waar soms schapen en runderen lopen. De route gaat langs het veld en door een bos met stuifduinen. De rood (5 km) en blauw (7 km) gemarkeerde wandelroutes gaan door een voormalig stuifzandgebied, nu een dicht en gevarieerd dennenbos. De groene wandelroute (9 km) is een wandeling door het hele bosgebied van de gemeente Harderwijk, door dennenbossen en langs stuifzandgebieden. 

lunchen in het bos

Tijdens de gemarkeerde wandelroutes komt u mooie plekjes tegen voor een rustpauze. Wilt u voor onderweg een lunch mee? Voor 10.00 uur kunt u een lunchpakket of een picknickmand bestellen. Het lunchpakket neemt u in een rugzak mee, de picknickmand kunnen wij voor u klaarzetten op een mooie plek in het bos of bij de kabbelende beek.

Leuk voor kinderen: Plaggenroute (5 km)

Rondwandeling in een mooi afwisselend gebied van heide en dennenbossen. De wandelpaden bestaan uit zand, dennennaalden en bosgrond. Een route die prima te doen is voor kinderen. Zeker met de speelweide bij het start- en eindpunt, 10 mintuten autorijden vanaf het hotel.