Thuis op Het Roode Koper

“Welkom op Het Roode Koper. Een bijzondere plek midden op de Veluwe met een rijke historie en al voor drie generaties in onze familie. Het Roode Koper voelt als een thuis voor vele van onze gasten die het landgoed in hun hart hebben gesloten. U beleeft hier een combinatie van tijdloze charme, een weelde aan schitterende natuur, een culinaire fijnproeverij en bovenal, ontspanning. Geniet van onze gastvrijheid en zeg ons waar u aan toe bent!”

In het hart van Nederland

Ons landgoed ligt in Leuvenum, centraal in Nederland. Door goede en snelle verbindingswegen vanuit de Randstad en alle omliggende provincies, ideaal als ontmoetingsplek voor families, vrienden en zakelijke contacten. Daarnaast zeer geschikt als uitvalbasis om de rest van Nederland te ontdekken. Het Roode Koper is nooit ver weg.

EEN ONVERGETELIJK VERBLIJF

Iedere dag weer zetten wij ons in om uw verblijf op Het Roode Koper tot een feest te maken. De natuur die ons omringd is voor ons een inspiratiebron wat we graag delen met u, al 70 jaar lang! Proef, ontspan, vier en geniet met ons mee: in het restaurant, in het hotel, bij de haard, in de tuin en in het bos. Het management team op Het Roode Koper bestaat uit Bjorn Calkhoven, Niels Godschalk, Dennis van den Beld, Maurice Griep, Yolanda Sörensen-Nauta en Jon-Ivar Sörensen.

HET VERHAAL GAAT...

Meer dan honderd jaar geleden zou er een molenaar zijn geweest die aan de Leuvenumse Beek oude lompen tot papier verwerkte. Alle lompen liep hij na om er de koperen knopen af te halen. Deze spaarde hij op, totdat hij een grote kist vol had. Hij verkocht de knopen en liet van dat geld, boven op de mooiste heuvel in het bos, een huis bouwen met de naam “Het Roode Koper”.

VAN BUITENPLAATS TOT HOTEL 

Of de sage waar is of niet, feit is dat in 1912 Graaf van Limburg-Stirum het landgoed stichtte zoals we het nog kennen, de villa met bijgebouwen en de Engelse landschapstuin. Toen de Graaf Gouverneur Generaal van Nederlands Indië werd, volgden in de jaren ’30 en ’40 nieuwe bewoners waaronder de familie Patijn. Na de tweede wereldoorlog werd het landgoed aangekocht door Natuurmonumenten die met name het 2700 hectare omringende bos wilde conserveren. In 1947 werd de familie Van der Werf eigenaar van Het Roode Koper met het idee deze speciale plek te delen met anderen door het een hotelbestemming te geven. De familie Sörensen is de derde generatie van de familie die nu het landgoed beheert.

(INTER)NATIONALE ALLIANTIES

Het Roode Koper is aangesloten bij Relais & Chateaux, een internationaal netwerk van onafhankelijke hotels op bijzondere locaties en met een hoog niveau van gastvrijheid en kwaliteit.

Ook zijn we lid van Quality Lodgings, een collectie kleinschalige authentieke hotels in de Benelux, Zwitserland,
Noorwegen en de Nederlandse Antillen. 

Door de ligging van ons landgoed, diep in de Veluwse bossen, onderhoudt Het Roode Koper nauwe contacten met Natuurmonumenten. Samen zorgen we dat de omringende bossen voor onze gasten toegankelijk zijn en blijven en beschermen we wild en natuur.