Landgoed op de Veluwe|Het Roode Koper Relais & Chateaux
RESERVEREN
Nederlands

Thuis op Het Roode Koper

“Welkom op Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum. Een bijzondere plek midden op de Veluwe met een rijke historie en al voor drie generaties in onze familie. Het Roode Koper voelt als een thuis voor vele van onze gasten die het landgoed in hun hart hebben gesloten. U beleeft hier een combinatie van tijdloze charme, een weelde aan schitterende natuur, een culinaire fijnproeverij en bovenal, ontspanning. Geniet van onze gastvrijheid en zeg ons waar u aan toe bent!”

Thuis op Hotel Landgoed Het Roode Koper

Tripadvisor Top 25 Beste Hotels

Iedere dag weer zetten wij ons vol overgave in om onze gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Dankbaar zijn wij voor de positieve reacties die de gasten persoonlijk met ons delen bij het uitchecken of die zij online achterlaten middels een review. Superblij zijn wij om bij de 2018 TripAdvisor Travelers Choice Hotel Awards tot de Top 25 Beste Hotels in Nederland te behoren. Tezamen met andere tophotels hebben we de hoogste score gekregen voor de algemene ervaring die onze gasten beleefden inclusief service, beschikbare voorzieningen en kwaliteit/prijsverhouding. 

In het hart van Nederland

Ons landgoed ligt in Leuvenum, centraal in Nederland. Door goede en snelle verbindingswegen vanuit de Randstad en alle omliggende provincies, ideaal als ontmoetingsplek voor families, vrienden en zakelijke contacten. Daarnaast zeer geschikt als uitvalbasis om de rest van Nederland te ontdekken. Het Roode Koper is nooit ver weg.

Hotel Landgoed Het Roode Koper - Centrale ligging

HET VERHAAL GAAT...

Meer dan honderd jaar geleden zou er een molenaar zijn geweest die aan de Leuvenumse Beek oude lompen tot papier verwerkte. Alle lompen liep hij na om er de koperen knopen af te halen. Deze spaarde hij op, totdat hij een grote kist vol had. Hij verkocht de knopen en liet van dat geld, boven op de mooiste heuvel in het bos, een huis bouwen met de naam “Het Roode Koper”.

Hotel Landgoed Het Roode Koper - Historie

VAN BUITENPLAATS TOT HOTEL 

Of de sage waar is of niet, feit is dat in 1912 Graaf van Limburg-Stirum het landgoed stichtte zoals we het nog kennen, de villa met bijgebouwen en de Engelse landschapstuin. Toen de Graaf Gouverneur Generaal van Nederlands Indië werd, volgden in de jaren ’30 en ’40 nieuwe bewoners waaronder de familie Patijn. Na de tweede wereldoorlog werd het landgoed aangekocht door Natuurmonumenten die met name het 2700 hectare omringende bos wilde conserveren. In 1947 werd de familie Van der Werf eigenaar van Het Roode Koper met het idee deze speciale plek te delen met anderen door het een hotelbestemming te geven. De familie Sörensen is de derde generatie van de familie die nu het landgoed beheert.

Hotel Landgoed Het Roode Koper - Historie 2

een belevenis cadeau doen?

Verras uw geliefde, familie of vrienden met een cadeaubon voor een onvergetelijk verblijf op Het Roode Koper. Logeren op ons stijlvolle landgoed is een beleving van pure verwennerij, luxe en hartelijkheid. Een mooi geschenk voor een verjaardag, een huwelijk of een andere feestelijke gelegenheid.

(INTER)NATIONALE ALLIANTIES

Het Roode Koper is aangesloten bij Relais & Chateaux, een internationaal netwerk van onafhankelijke hotels op bijzondere locaties en met een hoog niveau van gastvrijheid en kwaliteit.

Ook zijn we lid van Quality Lodgings, een collectie kleinschalige authentieke hotels in de Benelux, Zwitserland,
Noorwegen en de Nederlandse Antillen. 

Door de ligging van ons landgoed, diep in de Veluwse bossen, onderhoudt Het Roode Koper nauwe contacten met Natuurmonumenten. Samen zorgen we dat de omringende bossen voor onze gasten toegankelijk zijn en blijven en beschermen we wild en natuur.

 

PRIVACY POLICY

Hotel Landgoed Het Roode Koper respecteert de privacy van al haar belanghebbenden. Uw persoonlijke gegevens worden bij ons met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld.  De verwerking van persoonsgegevens voldoet aan de eisen die de wet hieromtrent stelt. U leest hier onze privacy voorwaarden.

Contactgegevens

Hotel Landgoed Het Roode Koper
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82
3852 PV Leuvenum
The Netherlands
Tel: +31 (0)577 40 73 93
e-mail: info@roodekoper.nl
KvK 08009025